صاف کردن دندان ها با کمک ارتودنسی علاوه بر صرف زمان، نیازمند صرف هزینه است. کسانی که تحت درمان قرار میگیرند معمولا به صورت حدودی یا به صورت متوسط حدود (12 میلیون تومان ) بابت هزینه ارتودنسی دندان پرداخت خواهند کرد. ما در این مقاله میخواهیم به طور کامل درباره هزینه ارتودنسی و تمام عوامل تاثیر گذار روی آن ارائه دهیم. اگر قصد درمان دارید و یا درباره هزینه های این درمان کنجکاو هستید خواندن این مقاله حتما به شما توصیه میشود.
اگر فرصت ندارید این مقاله جامع درباره قیمت ارتودنسی را بخوانید میتوانید قیمت های درج شده در جدول زیر را مشاهده کنید و هزینه انواع روش های ارتودنسی را به صورت کلی در قالب این جدول مشاهده کنید.
نوع دستگاه ارتودنسی | متوسط هزینه ها | محدوده قیمت ارتودنسی |
هزینه ارتودنسی متحرک در سنین 7 تا 12 سالگی برای هر دو فک | 5,100,000 | 4,000,000 تا 6,000,000 |
قیمت ارتودنی ثابت در سن 12 سالگی برای هر دو فک | 12,000,000 | 10,000,000 تا 15,000,000 |
بریس سرامیکی برای یک فک | 7,000,000 | 11,000,000 تا 12,000,000 |
ارتودنسی دیمون با بریس های سِلف لایتینگ | 10,000,000 | 10,000,000 تا 12,000,000 |
اینوزیلاین یا پلاک شفاف ارتودنسی برای هر دو فک با هم | 21,000,000 | 16,000,000 تا 23,000,000 |
فاکتورها و شرایط مختلفی روی هزینه نهایی درمان شما تاثیر میگذارند. اما از میان همه فاکتورها، موارد زیر بیشترین تاثیر را روی قیمت ارتودنسی میگذارند:
البته شما همیشه نمیتوانید نوع دستگاه های ارتودنسی را تعیین کنید. ممکن است ارتودنتیست شما تصمیم بگیرد که شما کاندیدای خوبی برای نوع بریس های مورد نظرتان نیستید. به یاد داشته باشید، که تصمیم گیرنده نهایی درباره نوع دستگاهایی که استفاده میکنید متخصص خواهد بود. اما اطلاعات هر دستگاه و قیمت آن را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
متوسط هزینه ارتودنسی دندان با بریس ثابت فلزی 4 تا 5 میلیون تومان است. کمترین هزینه ای که ممکن است برای این دستگاه ها پرداخت کنید 4 میلیون تومان است و بیشترین قیمت نیز حدود 5 تا 6 میلیون تومان تومان است. البته این هزینه تنها برای یک فک است. برای دو فک هزینه ها را دو برابر کنید.
بریس هایی تمام فلزی، قدیمی ترین اما رایج ترین انواع دستگاه های ارتودنسی هستند . تقریبا امکان نصب آن ها توسط هر متخصصی در هر کلینیک ارتودنسی وجود دارد.
بنابراین شما در پیدا کردن یک متخصص دندانپزشکی که مایل به نصب آنها باشد مشکلی نخواهید داشت. بریس های فلزی از مقرون به صرفه ترین دستگاه های ارتودنسی هستند.
بریس ها فلزی نسبت به سایر دستگاه های ارتودنسی دست ما را از نظر زیبایی شناختی باز میگذارند زیرا با کمک الاستیک ها و کش های ارتودنسی رنگی میتوان آن ها را به بهترین شکل ممکن تزئین کرد.
هزینه حدودی و متوسط ارتودنسی با براکت های سرامیکی 3 میلیون تومان از هزینه معمول ارتودنسی ثابت گرانتر است. یعنی به طور میانگین چیزی حدود (7,250,000) است. محدوده قیمت نیز میتواند بین 7 تا 8 میلیون تومان باشد. هزینه ها برای تنها یک فک است.
این براکت ها , هم رنگ دندان و شفاف هستند به همین دلیل ما آن را در دسته ارتودنسی نامرئی قرار میدهیم. شکل و ظاهر بسیار خوبی دارند، اما به همان اندازه قیمت ارتودنسی با این براکت ها میتواند بالا باشد.
در مقایسه با براکت های فلزی، نمونه های سرامیکی معمولا میتوانند شکننده باشند و زودتر رنگ بگیرند. بنابراین نیازمند مراقبت بیشتری هستند. برخی از مراجعان ما ترجیح میدهند که دندان های فک بالای خود را ارتودنسی نامرئی سرامیکی کنند و دندان های فک پایین را با کمک بریس های فلزی صاف کنند. برخی دیگر ترجیح میدهند که کلا از براکت سرامیکی استفاده کنند و هزینه ارتودنسی دندان با آن را بپردازند. در هر صورت این به سلیقه و بودجه شما بستگی دارد.
قیمت ارتودنسی دیمون حدود 6 میلیون تومان از ارتودنسی ثابت معمولی بیشتر است. با این حساب حداقل هزینه بریس خودتنظیم دیمون (10,000,000) و حداکثر آن (15000,000) است. میانگین هزینه ها هم حدود 10 تا 11 میلیون تومان است. قیمت ارتودنسی دیمون ذکر شده برای تنها یک فک است.
هزینه این نوع ارتودنسی همانطور که خواندید و دیدید کمی بیشتر از سایر دستگاه ها است. البته هزینه بالای آن توجیه خوبی دارد. زیرا این نوع بریس ها فواید بسیار زیادی برای مراجعان دارند. مهمترین مزیت ارتودنسی دیمون این است که میزان فشاری که به دندان ها وارد میکند کم و ملایم است بنابراین داشتن آن ها بیمار را آزار نمیدهد و بیمار با آن ها احساس راحتی میکند.
روند درمان با وجود این بریس ها بسیار سریعتر است و در واقع طول دوره درمان نیز با دیمون کمتر از سایر ارتودنسی های دیگر میتواند باشد. از همه مهمتر برخلاف براکت های فلزی، داشتن بریس دیمون به معنی کاهش مراجعه به متخصص ارتودنسی است زیرا اغلب اوقات سیستم خودش را تنظیم میکند.
هرچند که هزینه ارتودنسی دیمون میتواند زیاد باشد اما از طرفی صرفه جویی در زمان و حتی هزینه است. زیرا سایر روش ها طول دوره درمان زیادی دارند، نیاز به مراجعه مکرر به متخصص دارند و هزینه های جانبی بیشتری روی دست بیمار میگذارند. اما دیمون برخلاف هزینه بالا در همه چیز بهینه و به صرفه است.
به طور متوسط ارتودنسی با روش لینگوال 6 تا 10 میلیون هزینه بر میدارد. به طور کلی قیمت ارتودنسی پشت دندان را باید به ازای هر فک بالای 6 تومان در نظر گرفت گاها بالای 10 میلیون تومان نیز میرسد.
روش لینگوال در واقع همان ارتودنسی ثابت با بریس فلزی است. با این تفاوت که بریس ها به جای جلوی دندان ها به پشت دندان ها متصل میشوند. و چون کسی آن ها را نمیبیند ما به آن ها ارتودنسی نامرئی هم میگوییم.
مهمترین مساله و مشکل در خصوص ارتودنسی لینگوال دشواری در نصب و مراقب آن است. یعنی متخصص برای نصب آن ها باید وقت، زمان و مهارت بالایی به خرج دهد. از طرفی شما هم باید مراقبت بسیار زیادی از آن ها داشته باشید. این نوع ارتودنسی برای کسانی که دندان های کوتاهی دارند نیز توصیه نمیشود. همچنین بافت زبان میتواند با وجود این روش آسیب ببیند یا حین صحبت کردن به بریس ها برخورد کرده و سخت صحبت کنید.
متوسط هزینه ارتودنسی نامرئی کامل 16 تا 21 میلیون تومان است. هزینه ها برای پلاک های شفاف از 17 میلیون تومان شروع شده و به 20 میلیون تومان نیز میرسد. برای هر دو فک.
رایج ترین و پرطرفدارترین دستگاه های ارتودنسی نامرئی اینویزیلاین ها هستند که هم ظاهر خوبی دارند و هم هزینه کمتری دارند.
بیمه ها معمولا هیچ چیزی را در خارج از چهارچوپ درمانی و توجیه پزشکی تقبل نمیکنند. مگر اینکه شما مشکل خاصی با فک و دندان های خود داشته باشید که زندگی و سلامتی شما را به خطر انداخته باشد. اما اگر هر کدام از مشکلات زیر را داشته باشید میتوانید برای ارتودنسی خود روی بیمه درمانی حساب کنید:
حتی اگر بیمه هزینه ارتودنسی شما را تقبل نکند باز هم میتوانید روی کاهش هزینه ها حساب کنید. زیرا برخی از متخصصان به بیماران اجازه میدهند که به صورت اقساطی هزینه ها را پرداخت کنید.
اگر تصمیم دارید که برای معالجه خود به مطب بروید، اولین مراجعه به متخصص ارتودنسی می تواند رایگان باشد. برخی متخصصان حتی بدون اینکه بخواهید اقدام به درمان کنید به صورت رایگان شما را بررسی میکنند.
متخصص میتواند طی این جلسه مشکلات احتمالی شامل، وجود فاصله بین دندان ها، شلوغ بودن دهان، کوچک بودن یکی از فک ها، جلو یا عقب بودن فک ها و … را شناسایی کرده آنگاه نوع درمان را به بیمار توضیح داده و هزینه ارتودنسی دندان را نیز به صورت دقیق برآورد خواهد کرد.
از آنجا که قرار است تا مدت طولانی دستگاه های ارتودنسی به دندان های شما متصل باشد، قبل از آن اگر بتواند دندان ها را جرم گیری کرده و شستشوی حرفه ای روی آن ها انجام دهید، میتوانید سلامت آن ها را در طول درمان حفظ کنید. اگر دندان شما پلاک یا تارتار یا جرم گرفته باشد متخصص معمولا از انجام درمان خودداری میکند زیرا ممکن است درمان شما با این وجود موثر نباشد و حتی شما را به سمت بیماری لثه سوق دهد.
در طول درمان ارتودنسی شما باید به صورت مکرر به متخصص مراجعه کنید تا او شما را ارزیابی کرده و به تنظیم دستگاه های ارتودنسی اقدام کند. هرچقدر مشکل شما جدی تر باشد، برای مثال اگر مال اکلوژن های شدید داشته باشید، تعداد جلسات مراجعه شما نیز بیشتر میشود.
گرفتن تصاویر با کمک اشعه ایکس یکی از محتمل ترین پروسه های درمان ارتودنسی است. متخصصان برای اینکه بتوانند موقعیت ریشه دندان ها را تعیین کنند و میزان موفقیت درمان را بسنجند از تصاویر اشعه ایکس کمک میگیرند. در طول درمان ممکن است چندین بار و مکررا از شما تصاویری با کمک اشعه ایکس گرفته شود که آن ها نیز هر کدام بر قیمت ارتودنسی اضافه میکنند.
بعد از اتمام دوره درمان، دندان های شما همچنان ممکن است تغییر موقعیت داده و جابجا شوند. برای پیشگیری از بروز چنین حالتی شما باید از ریتینر و نگهدارنده استفاده کنید. هزینه نگهدارنده نیز معمولا باید به عنوان بخشی از هزینه ارتودنسی در نظر گرفته شود که البته ارزان است و به راحتی قابل خریداری است.
هزینه ارتودنسی یک دندان کج وابسته به شرایط و میزان کجی دندان متغیر است. برآورد هزینه یک دندان به عهده پزشک متخصص است.
بله؛ هزینه ارتودنسی فک بالا و پایین متفاوت اس. بطور کلی هزینه ارتودنسی دو فک در سال 1401 از 18 میلیون تومان شروع میشود. میزان هزینه ارتودنسی فک بالا 75 درصد از هزینه کل را در بر میگیرد.
در ارتودنسی به روش لینگوال براکت ها در پشت دندان بیمار نصب میشود. نصب این براکت ها نیازمند دقت و مهارت بالای متخصص است. همچنین این براکت ها بصورت تخصصی برای هر بیمار در لابراتوار ساخته میشوند.
بیشتر بخوانید : هزینه بلیچینگ دندان هزینه روکش دندان