google-site-verification=qwMrQRO8X8JHT4rvQ-c672YcLDgPPN-baP455lj4IWE
در چند سال اخیر تحولات قابل توجهی در درمان ارتودنسی به وجود آمده است که سبب شده تا بیماران و متخصصان ارتودنسی بتوانند با بهره مندی از روش های ارتودنسی های جدید به نتایجی مطلوب و قابل قبولی دست پیدا کنند. این روش های پیشرفته و تکنیک های نوین قادر است تا بسیاری از مشکلاتی که در حیطه دندانپزشکی وجود دارد را با روند بهتری درمان کنند.
ارتودنسی جدید با کاربرد روشها و ابزارات نوین و پیشرفته در عمل زیبایی دندان همراه است. مدل ارتودنسی و روشهای ارتودنسی مناسب از طریق ویزیت بیمار و همین طور با نظارت مستقیم یک متخصص ارتودنسی انتخاب و به کار گرفته میشود. در نهایت میتوان گفت انواع ارتودنسی (Orthodontic) براساس شرایط هر فرد و وابسته به وضعیت دندانها توسط متخصص ارتودنسی تعیین میشود. استفاده از ارتودنسی جدید و روشهای جدید ارتودنسی در کاهش دوره درمان این روش ترمیمی و زیبایی دندان تاثیر بسزایی دارد.
روشهای ارتودنسی جدید به کارگیری ابزارات و روشهای پیشرفته در عمل زیبایی و درمان دندان را در برمیگیرد. امروزه روش ارتودنسی دیمون و به کارگیری روش میکرو اسکرو را میتوان در دسته جدیدترین روشهای ارتودنسی قرار داد. این روشها در کنار کاهش دوره درمان ارتودنسی و همین طور بهبود وضعیت بیمار در این دوره از هزینه بیشتری نسبت به دیگر مدل ارتودنسی مواجه هستند.
پلاک های شفاف یکی از بهترین جایگزین ها برای ارتودنسی ثابت (با استفاده از براکت ها و سیم ارتودنسی) است. بعضی از بیماران هنگامی که برای درمان ارتودنسی مراجعه می کنند بسیار حساس اند که ارتودنسی دندان هایشان واضح و مشخص نیست. بزرگسالان و افرادی که در موقعیت های اجتماعی خاصی قرار دارند معمولا علاقه مند اند تا از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند. پلاک های شفاف بدون اینکه دیده شوند سبب حرکت تدریجی دندان ها خواهند شد.
ارتودنسی نامرئی امروزه جایگاه بسیار خوبی در میان انواع روش های ارتودنسی بدست آورده است.
وقتی روی دندان قرار می گیرند، همرنگ دندان شده و به سختی تشخیص داده خواهند شد. همچنین سطح آن ها صیقلی بوده و از مواد پلاستیکی خاصی تهیه می شوند. یکی از مهم ترین مزایای پلاک های شفاف، متحرک بودن آن ها است که موجب می شود هنگام غذا خوردن از دهان خارج شده و بهداشت محیط دهان و دندان حفظ شود؛ اما نباید فراموش کرد که برای بدست آوردن یک نتیجه مطلوب از پلاک های نامرئی، باید حداقل 20 ساعت از 24 ساعت روی دندان ها قرار گیرند.
درمان ارتودنسی تفاوت قابل توجهی را در لبخند افراد به وجود می آورد. ممکن است درمان ارتودنسی تا دو سال یا حتی در برخی از بیماران بیش از این زمان نیز به طول انجامد اما خوشبختانه با ورود جدیدترین روش ارتودنسی به این حیطه درمانی این فرصت برای بیماران به وجود آمده است تا با سریع ترین درمان به هدف خود دست یابند و دندان هایی ردیف، سالم و زیبا دارد
روش ارتودنسی دیمون به عنوان یک درمان منحصر بفرد می تواند در یک دوره کوتاه مدت اثر قابل توجهی در رفع ناهنجاری های فکین و دندان ها دارد. براکت ها در سیستم ارتودنسی دیمون یک مکانیسم لغزشی منحصر به فرد را دارا است که موجب می شود نیرو های متراکم برای حرکت دادن دندان ها در جهت و موقعیت صحیح آن ها وارد آید.
ادعا شده است که در ارتودنسی دیمون زمان درمان کوتاه می شود و در حالت کلی یک روند درمانی بسیار راحت تر پیش روی بیمار قرار خواهد گرفت. سیستم دیمون به عنوان یکی از جدیدترین روش های ارتودنسی شناخته می شود و یک تکنولوژی خاص با کارایی بسیار ارزنده است. سلف لیگیت عملکردی است که می تواند در ارتودنسی دیمون مشاهده کرد. در واقع این مکانیسم کشویی باعث خواهد شد تا براکت های دیمون قابلیت جابجایی مناسبی دارد. تکنولوژی بالای این روش موجب می شود تا فشار کمتری روی دندان ها است و درمان در عین حال که روند مناسب خود را طی می کند تأثیرگذاری بالایی دارد.
مینی اسکرو نیز درمانی است که به عنوان جدیدترین روش ارتودنسی شناخته می شود. مینی اسکرو یک ابزار پیچی شکل است که با قرار گرفتن در استخوان فک، به بهتر انجام شدن درمان ارتودنسی کمک خواهد کرد. مینی اسکرو باعث می شود که دندان های اطراف را بتوان به راحتی حرکت داده و جابجا کرد تا در موقعیت صحیحشان قرار گیرند. قبل از اینکه مینی اسکرو در محیط دهان کار گذاشته شود، باید ابتدا مکان آن مورد معاینه قرار گیرد و این موضوع ممکن است به عکس های رادیوگرافی نیاز دارد. برای قرار دادن مینی اسکرو درون دهان ابتدا از بی حسی موضعی استفاده شده و سپس مانند کار گذاشتن میخ یا پیچ درون یک سوراخ این ابزار درون استخوان فک فرو خواهد رفت.
جالب است بدانید که از زمان ورود مینی اسکرو، درمان ناهنجاری های فکین بسیار آسان و راحت تر شده است. برای مثال در مواردی که برخی از ناهنجاری ها باید حتما تحت جراحی درمان می شد تا نتیجه مطلوب حاصل شود، با بهره مندی از این روش درمان بیمار بدون نیاز به جراحی و تنها با ارتودنسی حاصل می شود.
روش ارتودنسی ثابت هم جزو روشهای ارتودنسی است. در این روش ارتودنسی اعمال نیرو روی دندانها برای جای دهی مناسب آن با یک سیم و چندین براکت فلزی و پلاستیکی ثابت بصورت دائمی در این انجام میشود. در ارتودنسی ثابت نصب سیم و براکتها روی دندانها و همین طور جداسازی آن برای افراد امکان پذیر نبوده و باید تحت نظارت پزشک متخصص انجام شود.
امکان خروج ارتودنسی از دهان پس از اعمال آن روی دندانها عمده دلیل نامگذاری ارتودنسی متحرک است. در این روش ارتودنسی براکتها به دندان نچسبیده و به گونهای طراحی شدهاند که متناسب با سایز و دهان افراد است. دستگاههای ارتودنسی متحرک به طور معمول به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول متناسب با حرکتهای ساده دندانی و دسته دوم برای ایجاد حرکت در فک بالا و پایین در نظر گرفته شده است.
این مدل ارتودنسی به دلیل استفاده از ماده سرامیکی برای ساخت براکتهای به کار رفته در ارتودنسی دندان به این نام معروف شده است. در این روش نیز مانند ارتودنسی نامرئی امکان دیده شدن براکت ارتودنسی برای افراد وجود ندارد.