google-site-verification=qwMrQRO8X8JHT4rvQ-c672YcLDgPPN-baP455lj4IWE
ارتودنسی دندان تا چه سنی جواب میده؟ حداکثر سن برای ارتودنسی چه زمانی است؟ این سوالیه که به وفور پرسیده میشه. علم ارتودنسی میگه تو هر سنی میشه ارتودنسی کرد. یعنی در هر سنی باشی می توانی از این درمان بهره مند بشی. کلاً همه افراد باید تو بچگی معاینه بشن. یعنی قبل از اینکه به سن 7 سالگی برسن بهترین سن برای رفتن پیش متخصص ارتودنسی است. کسانی که مشکلات ارتودنسی دارن تو هر سنی می تونن از این درمان استفاده کنند و نیاز به تعیین سن مناسب ارتودنسی دندان ندارند.
سن مناسب ارتودنسی دندان برای انجام ارتودنسی دندان سن 14 – 10 سالگی است. در این سن بچه هنوز تو سن رشده و واسه همین هم درمان آسون تره و زودتر مشکلات رفع می شن. انجام ارتودنسی در 15 سالگی و سن های پایین تر مزایا و فواید زیادی داره. یکی از این مزایا اینه که تو سن پایین می تونی مشکلات رو بدون انجام جراحی رفع کنی. هر چه سن بالاتر بره نیاز به جراحی هم بیشتر میشه. در اینجا می خواهیم جواب این سوال که ارتودنسی دندون تا چه سنی جواب میده و یا سن مناسب برای ارتودنسی دندان چه زمانی است رو پیدا کنیم. با ما در این مقاله از مجله ارتودنسی کرج اورتو همراه باشید.
ارتودنسی تنها واسه بچه ها کاربرد نداره. بزرگسالان هم می تونن از این درمان برای رفع مشکلات شون بهره ببرن. مشکلات خفیف تا مشکلات شدید با استفاده از این درمان قابل حله. با این درمان میشه لبخند رو زیبا کرد.
این متخصص ارتودنسی است که نوع درمان رو مشخص می کنه. اما این روزا ارتودنسی های زیادی وجود دارن که میشه ازشون استفاده کرد. ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی ثابت از انواع ارتودنسی هستند. افراد زیادی بخاطر شغل شون و وجهه اجتماعی که دارن دوست ندارن از دستگاه های ارتودنسی استفاده کنن که در دهن جلب توجه می کنه. برعکس ترجیح میدن از ارتودنسی های غیرقابل دیدن و ارتودنسی متحرک استفاده کنن.
به این ارتودنسیا ارتودنسی نامرئی یا مخفی گفته میشه. اینقدر ارتودنسی پیشرفت کرده که دستگاه هایی رو به وجود آورده که در دهان دیده نمیشن. ارتودنسی سرامیکی، لینگوال، نامرئی و الاینر از ارتودنسی هایی هستن که از روش های دیگه کمتر جلب توجه کرده و با استقبال زیادی روبرو شدن.
ارتودنسی در 18 سالگی و کمتر بسیار کاربردی است. در سن بلوغ استخوان ها راحت تر با ابزارهای ارتودنسی حرکت می کنن. اگر فرد در حال رشد باشه میشه با دستگاه ارتودنسی جهت رشد استخوان فک و صورت را تغییر داد و اونا رو به سمت محل مناسب سوق داد. واسه همین هم بیشتر ناهنجاری های مربوط به فک رو در سن بلوغ رفع می کنن. هر چه سن بالاتر میره شانس درمان ناهنجاری های فک کم میشه و در عوض میشه در سن بالا با ارتودنسی دندونا رو مرتب کرد. واسه همین هم میگن که تا وقتی دندون در دهن هست میشه با ارتودنسی اونا رو صاف کرد.
ارتودنسی های زیادی وجود دارن که میشه ازشون واسه رفع مشکلات استفاده کرد. در اینجا می خواهیم چند تا روش که خیلی پرکاربردند و تو سنین مختلف میشه از اونا استفاده کرد رو بهتون معرفی کنیم.
ارتودنسی ثابت که بیشتر برای مشکلات شدید و پیچیده کاربرد داره میشه ازش استفاده کرد. این روش هم برای کودکان و هم بزرگسالان پرکاربرد و قابل استفاده هستش. اما آدمای بزرگسال بخاطر براکت های فلزیش و جلب توجه زیادش خیلی دوست ندارن از این ارتودنسی استفاده کنن.
این ارتودنسی متحرک یه ارتودنسی هست که واسه مشکلات خفیف و جزئی کاربرد داره. کسانی که ناهنجاری های زیادی دارن نمی تونن از این روش استفاده کنن. چون مشکلاتشون با این ارتودنسی قابل رفع شدن نیست. تو این ارتودنسی دستگاه و ابزارها قابل جابه جایی هستن. این وسایل به دندونا وصل نشدن. موقع غذا خوردن و وقت مسواک زدن باید از دهن خارج بشن و بعد از صرف غذا و تمیز کردن دهن باید دوباره سرجاشون قرار بگیرن. این دستگاه های ارتودنسی هم چون به صورت طلق های نشکن هستن زیاد جلب توجه نمی کنن و ظاهر زیبایی دارن.
ارتودنسی دیمون یه سیستم چفت و بست داره که خودش تنظیم میشه و سیم به براکت وصل میشه. یعنی براکت ها می تونن باز و بسته شن این روش از روش های جدید ارتودنسی به حساب میاد. با این روش، ارتودنسی دندان قیمت بالاتری نسبت به باقی روش ها دارد. این روش هم بیشتر واسه بزرگسالان مناسب هستش تا بچه ها.
ارتودنسی سرامیکی هم مثل ارتودنسی ثابت هستش . با این تفاوت که براکت ها دیگه فلزی نیستن بلکه از سرامیک ساخته شدن. چون این وسایل خیلی ظریف هستن احتمال شکسته شدنشون خیلی زیاده. واسه همین برای اینکه آسیب نبینن باید خیلی مراقبشون بود.
ارتودنسی لینگوال هم جزء ارتودنسی های ثابته. دستگاه ارتودنسی به دندونا چسبونده میشه. براکت ها با کمک سیم ارتودنسی به هم وصل میشن. سیم ارتودنسی به دندونا فشار میاره و اونا رو به طرف محل درست انتقال میده. این روش بر خلاف ارتودنسی ثابت که رو سطح جلو دندونا نصب میشه، پشت دندوناس. واسه همین هم کسی اصلاً نمی تونه اونا رو ببینه. این روش تقریباً روش سختیه. خیلی از متخصصان ارتودنسی از انجامش طفره میرن؛ چون احتیاج به مهارت و تجربه زیادی داره.
همانطور که گفتیم هر چه درمان زودتر انجام بشه بهتره. مشکلات زودتر رفع میشن. هزینه ش هم کمتره. در اینجا چند تا از فواید درمان زودهنگام بیان میشه.
در بزرگسالی هم میشه دندونا رو صاف و مرتب کرد اما درمان طولانی تره. وقتی کسی مشکلات دهن و دندونش رو درمان میکنه دهن و صورتش زیباتر میشه. همین طور اعتماد به نفسش هم بالاتر میره. کلاً تو بزرگسالان دو تا درمان وجود داره. ارتودنسی با جراحی و ارتودنسی بدون جراحی. اما به طور کلی باید بگوییم که سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان وجود ندارد و شما در هر سنی می توانید اقدام به ارتودنسی بکنید. برای مثال ارتودنسی در سن ۵۰ سالگی نیز امکان پذیر است. اما نیازمند شرایط مخصوص است.
آدمای زیادی هستن که تو سن بزرگسالی تصمیم می گیرن ارتودنسی کنن. به این افراد باید بگی سن رشد فک و دندون تموم شده. هر کاری رو نمیشه تو این سن انجام داد. اما اگر بخواین دندوناتونو ردیف کنین میشه. شرطش هم اینه که لثه سالمی داشته باشین. اما هیچ تغییری نمیشه تو فک اعمال کنین. واسه همین هم توصیه میشه اگه کسی مشکلی داره نذاره واسه سالهای بعد زندگی. همون اوایل جوونی بهتره مشکلاتشو رفع کنه.
بیشتر بخوانید: هزینه ارتودنسی ثابت چقدر است؟
برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که ایا ارتودنسی درد دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر! ارتودنسی دندان درد ندارد اما ناراحتی ناشی از ارتودنسی می تواند شما را آزار دهد. البته گفتنی است که شما می توانید با استفاده از روش های زیر این درد را تسکین دهید.
این مقاله هم به درد شما می خورد: درمان سه سوته دندان درد
برای افراد زیادی این سوال پیش می آید که طول درمان ارتودنسی دندان چقدر است؟ لازم است بگوییم که طول مدت ارتودنسی دندان وابسته به میزان ناهنجاری های دندانی شماست. اما به طور تقریبی بین 6 الی 36 ماه طول می کشد.
بیشتر بخوانید: آشنایی کامل با ارتودنسی طبیعی و نکات آن